FLORENCE & SBBK EAGLES

Florence Melkemichel har spelat basket i hela sitt liv, men skador satte stopp för hennes basketkarriär. 2017 började hon sakna att lira basket och grundade sitt egna korpenlag
Syrianska BK. Hon visste att många var sugna och ville börja spela igen. Tillsammans med vänner, kusiner och kusiners vänner som spelat basket förut i SBBK bildade dom ett basketlag och hade hela 25 tjejer på första träningen.

Varför just Syrianska BK?
Då majoriteten i laget var syrianer och Florence själv är syrian ville hon namnge
laget syrianska basketbollklubb. ”Min dröm var och är än idag att starta och träna
vår egna basketbollklubb. Jag vill upplysa hur stor basketen är för oss syriantjejer, alla älskar den här sporten och därför valde jag att trycka in vår identitet, vår flagga med örnen på i vårat matchställ. Sedan 2017 fram till idag spelar vi i Stockholm serien divison 3. Alla är välkomna att spela med oss. Idag heter laget SBBK EAGLES, ändringen av namn valet ändrades för någon månad sen. Jag känner att vi representerar SBBK idag då vår hemmaarena är Täljehallen. Sedan vill jag ha kvar det som fanns från start, med vår syrianska örn på matchstället och därför valde jag att sätta in EAGLES i namnet

Idag har vi ett lag som består av 16 tjejer, med dom flesta som fd elitspelare från
SBBK. Vissa tjejer från laget kommer från Tumba och Norsborghållet, några är gamla
lagkamrater med Florence sen förut.

Jag har till och med fiskat upp spelare från streetbasketplanen vid Ronna.
Det är en sådan kontrast med olika bakgrunder alla har, men jag bara älskar hur alla
smälter in i gruppen direkt. Jag brinner för gemenskapen jag ser när olika tjejer från
olika håll, bakgrunder samt ålder kommer in och bara kör. Det är det som driver mig
mest att hålla igång det här än idag tror jag.”