MALIN

”Jag heter Malin Siewer och spelar innebandy i Älvsjö AIK dam A allsvenskan. Jag har spelat så länge jag kan minnas då min pappa vart tränare från att jag var väldigt liten, men började i en klubb när jag var runt 6-7 kanske. 

Min pappa är en av mina stora inspirationer i livet och har verkligen pushat mig när det kommer till min idrott, han har ett fantastiskt engagemang ungdomar som idrottar och är en fantastisk tränare. 

Om man ska gå in på issues inom innebandyn som kvinna så är det, som i de flesta sporterna ojämställt. 
Ett väldigt tydligt exempel var när pandemin resulterade i att alla serier stängdes ned förutom högsta serierna i SSL och herr allsvenskan. Så vi som damer som utövar innebandy i allsvenskan fick alltså avsluta vår säsong efter 5 matcher medan herrarna spelade på. Detta fick mycket kritik och det påstods vara ett beslut då herrarna ”har inkomst”. Vilket är ett löjligt kort att dra, då det kanske rör sig om bensinpengar hit och dit, då de flesta innebandyspelarna i högsta ligan har jobb vid sidan om för att försörja sig. 

Om man ska gå in i det fina med sporten så är det nog själva farten och finessen. Matchen är verkligen inte slut förens slutsignalen har ekat i hallen, vad som helst kan hända. Men det allra finaste är nog det som alla lagidrotter har gemensamt – gemenskapen, systraskapet.”